Међу општинарима и инвеститорима је наводно био и водитељ емисије "Кућа од срца" и власник продукцијске куће, Жарко Лазић.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

Он наставља са снимањем серијала, тренутно са екипом ради у Зрењанину, а по повратку у Крњачу Лазић се синоћ огласио на Инстаграму емисије "Кућа од срца" где је у подужем клипу оповргао све дотадашње натписе у новинама.

Лазић је показивао купопродајне уговоре за некретнине које поседује и истакао је како је све што је купио, поштено зарадио и поштено платио. Такође, он тврди како није привођен, већ да је добровољно отишао код јавног тужиоца "који га је у читав случај укључио баш због текстова у новинама".

- Новине пишу свашта, лажи. Ја сам био на градилишту у Зрењанину јуче. Поздрав за све Зрењанинце и мајсторе који су ме гледали другачије него обично јер неки можда још верују новинарима или им ја можда уносим сумњу. Да би ме моји саборци на терену гледали другачије, ја желим да кажем шта је заправо права истина. Кажу да сам ухапшен, а то није истина. Ја сам се добровољно јавио код јавног тужиоца који ме је у читав случај укључио баш због лажних текстова у новинама. Сви ови новински текстови о "мојим скандалима" имају реч "наводно". Зато што то "наводно" смањује мени могућност да их добијем на суду. Тако да је то "наводно" веома дискутабилна ствар - започео је Лазић обраћање и прешао на показивање купопродајних уговора за некретнине које има, као и пријава за легализацију тих објеката:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

- Причао сам већ о плацу који сам купио, направио кућу и озаконио је. Платио сам 5.5.2010. године 12.300 евра за плац, имам уговор о купопродаји. Те године "Кућа од срца" није ни постојала, а тај објекат сам потом и озаконио (на снимку се из документа види да је озакоњење правоснажно 31.12.2020. године, прим. аут). То је прва некретнина коју сам купио, а друга је такође у општини Палилула, у Крњачи. Ту другу сам купио 11. јула 2016. Платио сам је 20.000 евра. Поштено зарадио новац и поштено платио, а потом изградио и кућу. Тачније, кућа је била ту коју сам реновирао и адаптирао и у којој се сада налази и фирма у којој ми сви радимо и правимо диван серијал "Кућа од срца". Та кућа је још 1991. или 1992. предата на легализацију, на шта сам се ја надовезао и предао папире који су даље били потребни. И сад чекам да прође време и да озаконим и тај објекат и уредно платим порез, као што сам платио и за моју претходну некретнину. Све што имам сам поштено купио и зарадио и за то постоје докази - у даху прича Лазић док показује документа и фотографије кућа које су кроз серијал изграђене.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

- У новинама могу слободно да ме блате и прљају. Ја ћу и даље бити блатњав и прљав јер ћу радити, као што сам то и данас радио да бих видео осмехе на дечијим лицима. Ми смо од почетка серијала усрећили, чини ми се, 177 деце. Речи су слова на папиру, а дела остају иза нас. Можете слободно све те куће да одете да погледате и да питате те људе да ли их је Жарко покрао и узео им кућу да себи направи вилу. Ово обраћање је због мајстора на терену, деце којој треба да помогнемо, због дивних људи који су учествовали у овом серијалу и на крају и због моје деце која имају право да знају да је њихов тата поштен човек и да не живи на плацу који је добио на поклон од општине и саградио себи вилу. Него да је њихов отац сам купио плац и сам себи направио кућу која је далеко од виле - закључио је водитељ.

Да подсетимо, неки од приведених у полицијској акцији, међу којима је наводно и Лазић, терете се за трговину утицајем, а други за злоупотребу службеног положаја. Како се наводило, општина Палилула дала је плац Жарку Лазићу да на њему, у оквиру емисије "Кућа од срца", подигне кућу за социјално угожену породицу, али је Лазић, уместо да то учини, наводно уз амин бившег председника општине Палилула Александра Јовичића, који је ухапшен јуна ове године, изградио кућу за себе у београдском насељу Крњача.

Ту је, како се наводи, никла Лазићева вила у којој станује и данас. Како се наводи у саопштењу МУП, кривична пријава ће обухватити и два бивша одговорна лица ГО Палилула, која се налазе у притвору, док се за трећим трага.

- Одговорна лица у ГО Палилула терете се да су од јула 2016. до новембра 2018. године узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекијцке органе и тако им омогућили да нелегално изграде објекте на територији те општине - стоји у саопштењу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".