Присећајући се детеињства, рекао је да је била испуњена "сељакањем од једног до другог места, што је значило да нигде не можете да пустите корене".

- Таман се негде скућимо ајде сели се на ново место. Цео живот смо били подстанари. Можда је то разлог што сам у тренутку одрастања почео да тражим нешто што је стално. Разочарао сам се у међуљудске односе јер сам видео да је човек релативан и да ако се и ослонимо на њега може он да се измакне и да изгубимо ослонац под ногама - рекао је игуман.

- Тај стални осећај губљења ослонца под ногама је код мене родио жељу за нечим апсолутним и сталним. За нечим што ми неће измаћи

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- Моји су се разводили два пута, два пута се венчавали. Мој брат Милош је из њиховог другог брака... од истог оца и исте мајке... Први развод њихов је био кад сам имао 5 а други кад сам имао 16 година, а мој брат свега 6 месеци. Све су то дубоки ожиљци.

- Али да се све то можда није десило ја можда никада не бих размишљао о некоме другоме. Схватио сам да је Ајнштајн у својој Теорији релативитета погрешио. Када је рекао да је све реалтивно није рекао потпуну теорију. Потпуна теорија би гласила - Све је релативно, осим апсолутног.

БОНУС ВИДЕО: