Овај меч је трајао четири сата и један минут и сигурно најбољи играч света није планирао да овако дуго остаје на терену, но 178. на АТП листи је показао да га чека светла будућност. Он је у другом и трећем сету равноправно парирао Београђанину који је на крају показао зашто је "Род Лејвер Арена" његов други дом.

Ипак, имаће Ноле времена да се одмори, пошто прва рунда траје три дана.

Оно што је свима промакло током данашњег меча јесте чињеница да је Новак током припреме за сервис током четвртог сета добио брачну понуду. 

На семафору је стајало 4:1 када је једна особа са трибина узвикнула:

- Ожени ме!

Ноле се насмејао, а затим и дао шмекерски одговор:

- Ожењен сам!

Добио је Ђоковић аплаузе са трибине, све је насмејао и видео је убрзо постао виралан

Ипак, чини се да је овај детаљ утицао на његову концентрацију пошто је управо у том гему Прижмић успео да направи брејк и да се врати у четврти сет.

Фото: Профимедиа

 

Срећом, Ђоковић је касније био онај прави и успео је да упише победу, те да се пласира у друго коло Аустралијан опена.

Вреди истаћи да је ово најдужи меч који је икада одиграо у 1. колу неког гренд слема освајач 24 највеће титуле у "белом спорту".

Ђоковић је наставио серију непобедивости у Мелбурну. Последњи пут је изгубио на првом гренд слему пре 2183 дана, тачније 2018. године у осмини финала од Хјеона Чунга из Јужне Кореје.

Фото: Профимедиа

 

Можда Ђоковић није пружио идеалну партију, посебно у другом и трећем сету. Ипак, познато је да он како турнир одмиче све више диже форму и треба очекивати да ће тако бити на његовом најуспешнијем турниру.

Такође, још једна ствар може да радује навијаче српског играча. Проблем са ручним зглобом који га је мучио током Јунајтед купа је дефинитивно решен.

Подсетимо, Новак ће у другом колу играти против домаћег тенисера, тачније победника меча Алексеј Попирин - Марк Полманс који се игра ноћас од 02:15 по нашем времену.

БОНУС ВИДЕО: