Психолози сматрају ако су отпад и канта за смеће скривени у вашем дому, а кућа на први поглед изгледа уредно, онда власник такве куће настоји да се прикаже у најбољем светлу, па се понекад чак и претвара. Таквим особама је важно да сачувају позитиван имиџ, по сваку цену.

Фото: Профимедиа

 

Уколико има доста поломљених ствари у кући, према психолозима то указује да такви људи нису у стању да реше своје проблеме. Обично чекају или желе да неко други дође да их спаси.

Неуредан сто говори да особа има превелико мишљење о себи, али исто тако и да је креативна, поготово ако на тако неуредном столу може сваког тренутка да пронађе баш оно што јој треба, поручују са сајта Јутарњи лист.

Ако је корпа за веш увек пуна, то говори да особа склона прокрастинацији, а ако у ходнику нема никаквог намештаја нити ствари, власник стана је инфантилан и не воли да буде сам. Треба му неко ко ће да га забавља и да унесе у његов живот радост.

Прљава кухиња, истичу психолози, може да буде знак депресивног расположења. Чак и људи који не воле чишћење, труде се да одржавају кухињу чистом, првенствено из хигијенских разлога.

Неуредно купатило, указује на стрес. Као и кухиња, купатило је исто један од најбитнијих делова у дому, а ако је занемарено, то може значити да је особа стално напета и у журби.

Претерано складиштење ствари у кући може да указује на оптерећеност ума. У том случају потребно је да особа унесе мир у свој живот, да среди мисли и да смањи претерано анализирање.

Покушајте да одржавате дом чистим и уредним јер само у таквом животном простору ћете се осећати смирено.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".