РХМЗ је објавио какво нас време чека наредних дана у Србији и то по данима до краја недеље. Сутра, 18. јануара ће бити ветровито и још топлије, максимална температура од 15 до 20 °Ц, осим у Тимочкој Крајини где ће се задржати хладно време па се у јутарњим и преподневним сатима очекује киша која ће се ледити при тлу.

  • У петак (19.01.) нас чека нагло захлађење уз прелазак кише у снег, пре подне у Војводини и западној Србији уз стварање мањег снежног покривача, а у другом делу дана и у осталим пределима. Почеће да дува јак северни и северозападни ветар.
  • У суботу (20.01.) на северу Србије разведравање, а у осталим крајевима облачно са снегом уз формирање снежног покривача. Ветар ће бити у слабљењу.
  • У недељу (21.01.) суво са дужим сунчаним интервалима али хладно време.

Подсетимо, на сајту РХМЗ-а објављено је упозорење на ледену кишу као и на ударе ветра. "Данас ветровито и топлије у односу на јучерашњи дан. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар са ударима олујне јачине на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима", наводи се.

БОНУС ВИДЕО: