Службе за помоћ на путевима увелико отклањају снег и помажу грађанима у саобраћају.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Вејавица и код Ваљева.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Такође, ситуација није сјајна ни на ауто-путу Милош Велики код Чачка, где је смањена видљивост па се саветује да возачи прилагоде вожњу условима на путу.

Саобраћајнице и у Пожаревцу погођене су падавинама.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Зимска "идила" није заобишла ни Београђане

Снег конкретнијег интензитета је почео да пада на територији Београда.

Један аутобус на линији 89 проклизао је у Улици Ратка Митровића на Чукарици и оштетио неколико возила, објављено је на страници "Мој Београд".

 

 

Наноси отежавају кретање, па је приметан већи број возила на путевима код Кумодража.. Зимска служба је запела у колони, покушали су да очистем али због великог броја аутобуса све стоји.

 

 

 

 

Слична ситуација се догодила и у Миријеву, где је улица Витезова Карађорђеве Звезде блокирана, спречавајући нормалан проток саобраћаја.

 

 

Уз то, чак шест аутобуса је блокирано на окретници на Лешћу, што додатно отежава ситуацију.

Огласио се и АМСС

На путевима овог подручја возаче очекују прави зимски услови вожње који доносе отежану вожњу са могућим повремено краћим застојима уз обавезну употребу зимских гума, али и ланаца на појединим деоницама.

Према информацијама зимске службе ЈП Путеви Србије због снега, леда и снежних наноса уведена је забрана саобраћаја камионима са приколицом и шлеперима на поједини путевима ИИ и ИИИ приоритета у планинским пределима. Уколико је путовање неодложно, препоручујемо путеве (И и ИИ А реда) који спадају у први приоритет чишћења и одржавања у зимски условима.

УПОЗОРЕЊА РХМЗ ЗА ВИКЕНД ПРЕД НАМА

Претходно је РХМЗ објавио да се сутра на северу ујутро разведравање, понегде уз умерен мраз, а током дана претежно сунчано. У осталим крајевима облачно, на југозападу, југу и истоку са снегом уз формирање, а на високим планинама повећање висине снежног покривача.

На југу и југоистоку Србије очекује се 5 до 10 цм, локално и око 15 цм, а на планинама до 30 цм снега.

После подне и увече престанак падавина.

Јутарња температура од -5 на северу до +1 °С на истоку, највиша од -1 на југу до +3 °С на северу. У току ноћи суво уз делимично разведравање.

У недељу (21.01.) суво са дужим сунчаним интервалима али хладно време.

ЈУТАРЊИ МРАЗ

Јутарњи мраз ће на северу и западу Србије бити најизраженији у недељу и понедељак (21. и 22. јануара), када се очекују минималне температуре испод -5 °С.

На југу и истоку земље мраз ће бити најјачи у понедељак и уторак (22. и 23. јануара), када су прогнозиране минималне температуре од -10 до -5 °С, локално и ниже.

БОНУС ВИДЕО: