Духовити и шармантни Миленко Заблаћански многима је био један од омиљених домаћих глумаца. 

Нажалост, Миленко нас је прерано напустио 22. јануара 2008. године.

Миленко се храбро борио за живот након саобраћајне несреће која се десила 5. јануара, али је ипак подлегао повредама и преминуо 17 дана касније. 

Фото: В. Данилов

 

 

Заблаћански је пре удеса био са женом и сином у викендици у насељу Гајеви код Златибора. Њихов одмор тада је прекинула тужна вест - да је тетка његове супруге преминула. 

Зато је требало да оду из Гајева, али како је било лоше време, Миленко је проценио да путеви нису били баш најбезбеднији.

Зато је донео одлуку да он сам иде колима, а да син и супруга путују аутобусом.

Миленко је предосетио да би на путу могло да дође до несреће и тако је спасио животе свом сину и жени  - нашој уметници Снежани Весковић Заблаћански.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Снежана је по струци балерина и костимограф, а Миленко и она упознали су се на радном месту - у Позоришту на Теразијама.  

Они су лудо волели, заједно су провели две деценије и добили су двоје синова, од којих је један данас успешан глумац. 

- Био је заиста посебан човек због чега се сваког дана захваљујем Богу што сам са њим провела 20 година живота. Умео је да насмеје, врати снагу. Био је борац, вредан и одговоран човек. Ту смо негде слични - рекла је Снежана својевремено за Прес. 

 

 

Како каже, његов карактер јој и данас даје снагу да се бори.

- Зато се и трудим да задржим снагу, јер знам да у супротном он то не би одобравао. Он се ни би предао. Борио би се за децу. Какав је он заправо говоре његови пријатељи који су уз нас - причала је Миленкова супруга.

А Снежана, иако јој то није професија, се мало опробала и у глуми. Имали смо прилике да је гледамо у две мање улоге у познатим домаћим серијама.

У остварењу Јунаци нашег доба се у неколико епизода појављује као собарица Божана, док је у серији Стижу долари у једној епизоди тумачила лик собарице Славице Јанковић. 

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: