У видеу "Моје мишљење о Београду" рекао је да га је град у неким стварима доста разочарао, а да га је у другим одушевио. 

- Разочаран сам јер ми делује да овде нема никаквих знаменитости нити историјских ствари које би се могле обићи. Једино Храм Светог Саве, који је једна од најлепших цркви које сам у животу видео... Међутим, нажалост мислим да ништа друго лепо нема да се види - признао је он.

Тада је, шетајући се Београдом на води, додао шта је оно што га је у граду одушевило. 

- Оно што ме је јако изненадило јесте овај прелепи небодер и цео Београд на води, који је поред реке. Имао сам довољно среће да будем у једној од зграда у овом насељу што сам свакако захвалан пријатељу који је за нас резервисао фантастичан апартман. Наравно то није једино. Оно што ми се додатно свидело јесу журке у овом граду. Упоређујући са Прагом где су проводи такође добри, овде је све пуно кафићима, баровима, дискотекама. И схватио сам да Срби знају како да се забављају - рекао је он.

Такође, додао је да је изненађен љубазношћу Срба, посебно једном ситуацијом у којој му је, услед недостатка новца у динарима, радница у пекари дала бесплатно бурек. "Био сам импресиониран тим гестом. Наравно, то није једина ситуација где сам видео њихову љубазност", рекао је он те нагласио да је у Београд дошао више због провода за викенд, него због туризма те да о неким другим појединостима није компетентан да прича.

 

 

Управо због чињенице да је дошао на викенд и због провода, многи га у коментарима - како Срби, тако и странци нису разумели због чега је изнео непотковане чињенице да се у Београду сем провода нема шта друго видети. "Молим, Београд је прелеп град, смешан си", "Београд је један од најстаријих европских градова а ти кажеш да се ништа историјски овде нема видети, јеси ли реалан?", "Почео си са добрим видеима, нажалост си ме тотално разочарао! Београд је много више од забаве и небодера који си приказао", "Посетила сам Београд два пута и то је најлепши град на свету. Поздрав из Аризоне", били су само неки од коментара испод видеа овог Италијана.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: