Кривични суд је одбио захтев његове одбране да се мера притвора замени кућним притвором.

Александар Ђорчевски је ухапшен почетком децембра, након што су остали осумњичени наговестили да је првоосумњиченом Љупчу Палевском - Палчи давао информације о кретању његове ћерке. Адвокат Владимир Туфегџић је пре две недеље затражио кућни притвор „како би одржао кохезију породице погођене овом трагедијом”. 

- Судија за претходни поступак, на предлог одбране А.Г. осумњиченог за кривично дело отмице из чл. 141 став 2 у ставу 1 КЗ, а у вези са убиством малолетне В.Г. и П.Ж., из Велеса, да меру притвора замене кућним притвором, по прибављеном мишљењу надлежног јавног тужиоца донели су решење којим се одбија предлог одбране. Против ове одлуке странке имају право жалбе Кривичном већу - наводи се у саопштењу Основног кривичног суда Скопље.

Фoто: Фејсбук принтскрин/skopje1.mk

 

Тужилаштво чека извештаје вештака о прикупљеним материјалним доказима који би требало да покажу његову праву улогу Ђорђевског у отмици девојчице.

Да подсетимо, нестанак 14-годишње Вање пријављен је 27. новембра, Панче (74), фризера из Велеса три дана раније, а тела двоје убијених пронађена су 3. децембра, за шта се сумњичи 5 особа.

Фото: Друштвене мреже

 

(Телма)

БОНУС ВИДЕО: