Тако је један корисник Инстаграма, у коментару испод певачицине објаве, односно отвореног писма Врховном суду, позвао људе на протест.

- Питам вас када излазимо на улице?! Када?

Убрзо су се прикључили бројни корисници и Северинини пратиоци и пружили подршку, рекавши да су спремни да иду испред Врховног суда да се донесе праведнија одлука.

Фото: АТА имагес

 

 

"Севе, твоја смо војска, само нас управи!", Долазим", "За севе увек", "Ајмо", "Понедељак. Идемо се окупити сви пред суд! Тако да не могу макети, ако може Француска бити уједињена, можемо и ми! Данас је Северина, сутра нека друга мајка!", "Ја само цекам који дан ће бити", Окружити и врховни суд", "Ја сам у другој чланици ЕУ, доћи ћу ако се организујемо!", неки су од коментара испод објаве.

Подсетимо, Врховни суд објавио је одлуку у случају старатељства над сином певачице Северине Вучковић и предузетника Милана Поповића.

Пресуду Жупанијског суда у Сплиту којом је одлучено да ће дечак, за којег родитељи имају заједничко старатељство, живети с мајком, сада је овом одлуком Врховног суда РХ укинута.

 

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Првобитно је требало да дечак живи с оцем.

Врховни суд је прихватио захтев за ревизијом који је поднео Милан Поповић. Он је указао на то да Жупанијски суд у Сплиту није усмено испитао вештаке иако је он то изричито тражио, пише Н1.

Због тога је, према одлуци Врховног суда, дошло до битне повреде одредби парничног поступка.

Пропуст је, сматра веће Врховног суда, направљен управо у томе што вештаци нису позвани на расправу на Жупанијском суду у Сплиту, упркос захтеву једне од странака.

Фото: А. Станковић

 

 

- Ваља закључити, чим је једна од странака захтевала да се вештаци усмено саслушају на расправи и при томе одређено навела на које се околности саслушање предлаже, независно од тога што се претходно изјаснила да на налаз и мишљење вештака нема примедби, дошло је до битне повреде одредби парничног поступка. Зато је другостепена пресуда укинута и предмет је враћен Жупанијском суду у Сплиту на поновно суђење - наводи се у одлуци.

Иначе, ова је одлука донета још у јулу прошле године, али Врховни суд каже да нема капацитета анонимизирати све своје пресуде и редовно их објављивати.

БОНУС ВИДЕО: