На званичном Јутјуб каналу Радио-телевизје Србије посвећен домаћем избору за "Песму Евровизије" данас је објављено свих 28 композиција које ће се 27. и 29. фебруара борити за улазак у финале, које ће се одржати 2. марта, када ће бити изабран српски представник који ће ове године у мају бранити боје наше земље у Шведској.

Међу извођачима нашла су и нека позната имена, а све је изненадио повратак Ане Ђурић, познатије као Констракте, која је Србију 2022. године већ представљала на престижном музичком такмичењу са песмом "Ин Цорпоре Сано", са којом је освојила високо пето место.

Ипак, иако је истакла да се више неће враћати на велику сцену популарног фестивала, алтернативна уметница се и ове године пријавила за национални избор, и то са песмом "Ново, боље". Међутим, ако је судити по коментарима, већ у првим тактовима се може приметити да нумера у једном моменту неодољиво подсећа на песму "Блок" Јелене Карлеуше, коју је музичка звезда објавила средином прошлог лета на албуму "Алфа".

Наиме, Констракта у својој композицији понавља речи "ново, ново, ново", док то исто ради и Карлеуша у својој хит песми: "блок, блок, блок", а наводно је и са музиком иста ситуација. Ипак, све и да је то истина, како је коришћење "семплова" одређене дужине из неке већ објављене песме дозвољено, правила националног избора "Песма за Евровизију" нису прекршена.

На друштвеним мрежама су кренули да круже коментари корисника који су приметили сличност између ове две нумере.

"Ау, Констракта ладно ископирала Карлеушу", "Да ли је могуће да је од ње узела идеју", "Ово баш подсећа на Блок од Јелене Карлеуше, је л' само ја чујем или не", "Карлеуша ипак отишла на Евровизију", само су неки од коментара.

БОНУС ВИДЕО: