"Слани пас" како га називају светски медији, своје дане проводи сурфујући недалеко од плаже у Сан Бартолу, месту удаљеном око 80 километара од Лиме, престонице Перуа. 

Обучен у јарко жути прслук, овај четвороножни заљубљеник у воду је свакодневна атракција, а људи га виде како вешто балансира на предњој страни даске, машући репом док га запљускују таласи. 

Његов власник Мауро Канеља је инструктор сурфовања те не чуди откуд овом преслатком псу љубав према актобацијама у води. 

- Он воли море - рекао је Канеља и истакао да су почели њих двојица заједно кренули на сурфовање пре отприлике годину дана. 

Фото: Танјуг/АП

 

Ипак, оно што је занимљиво јесте чињеница да Мауро и Ефруз нису једини дуо човек-пас који "јаше таласе" у близини плаже у Сан Бартолу. Како пишу страни медији, током викенда се често може видети десетак или више парова човек-пас који сурфују заједно. 

Иако је често хладњикаво када се у води проведе превише времена, чини се да овај Џек Расел ужива у свом новом спорту. Он се чврсто позиционира на чело даске, док Канеља "јаше таласе" стојећи на дасци. 

Као и код свих сурфера, људских или псећих, и Ефруза понекад талас баци у воду, али за овог пса то не представља превелики проблем те се он једноставно отресе и врати на даску. 

У наставку текста можете погледати више фотографија овог занимљивог дуа:

(Њујорк пост)

БОНУС ВИДЕО: