У просторијама Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, у присуству бранилаца, саслушани су супружници Ј.Н. (30) и Ј.Т. (27), због сумње да су као саизвршиоци извршили кривично дело Изнуда и кривично дело Уцена.

Наиме, сумња се да су они у претходном периоду оштећеном Л.Л. (29) и његовој супрузи Л.З. (29) упућивали претње по живот и тело те оштећеног уцењивали да ће компромитујући снимак на ком се он налази, послати члановима његове породице, пословним сарадницима и родитељима деце чији је тренер у фудбалској школи "Змај“ у Земуну.

На овај начин осумњичени су од оштећеног изнудили неутврђени новчани износ, нов мобилни телефон који је оштећени предао осумњиченој одмах пошто је, на њихов наговор, закључио уговор са једним телекомуникационим оператером, предају картице текућег рачуна са ког су подигли готов новац у износу од 45.000 РСД, а затим су му поново упућивали претње и уцене да ће поред компромитујућег снимка на ком се он налази објавити и компромитујући снимак његове сестре, те су захтевали да им преда новац у износу од 200.000 РСД како то не би учинили.

Осумњичени је саслушан и због сумње да је извршио кривично дело Неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, с обзиром да је приликом претреса стана у Земуну, у ком осумњичени станују, пронађена једна ручна бомба.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је предложило Трећем основном суду у Београду да према осумњиченима одреди притвор, те је притвор у трајању од 30 дана одређен у односу на осумњиченог с обзиром да постоје околности да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке као и због постојања околности које указују да ће боравком на слободи поново учинити кривично дело, док је у односу на осумњичену донео решење којим јој се забрањује прилажење, састајање и комуникације са одређеним лицима.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".