Према незваничним информацијама након што је судско веће прочитало оптужницу, родитељи Косте К. су негирали све наводе из тих списа и нису износили одбрану.

Како сазнају Новости, суђење ће се наставити сутра.

Подсетимо, адвокати оптужених били су за то да суђење буде отворено за јавност, али је судско веће донело одлуку да се оно затвори за јавност до краја овог процеса.

Подсетимо, поред оца Владимира К. и мајке Миљане К., оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дечак, како се сумња, учио да пуца, Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд Владимира К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану К. на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир К. оптужницом се терети за кривично дело тешка дела против опште сигурности, односно јер је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, водио га у стрељану, што очигледно није примерено дечаковом узрасту, као и јер оружје није чувао безбедно, како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака Миљану К. због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Због кривичног дела давања лажног исказа, како је наведено, непосредно су оптужени председник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Против оца и мајке воде се и два парнична поступка по тужбама чланова породице убијених, а за накнаду нематеријалне штете услед смрти блиског лица.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".