Гил је тешко рањен током покушаја крађе аутомобила.

Напад се догодио око 17.45 часова у понедељак по локалном времену, а нападач је потом убио једну особу, покушавајући да украде друго возило. Полиција га је потом ликвидирала.

Како јављају амерички медији, Гил, који је отац троје деце, упуцан је док је чекао да покупи своју супругу. Био је у возилу када су у њега испаљени хици.

Трампов сарадник је успео рањен да изађе из аутомобил, а потом се срушио.Гил је био главни оперативни директор Комисије за трговину током времена Доналда Трампа у Белој кући.

Портпарол породице је потврдио да је дошло до пуцњаве и рањавања и да је Гил у критичном стану, а један од сведока рекао је за да је Гилова супруга дотрчала до рањеног Мајка и држећи га за руку, питала шта се догодило, али да он није успео да јој одговори.

Осумњичени за рањавање Гила покушао је да у краде возила у Вашингтону и Мериленду и убио је најмање једну особу.

Осумњичени је трећи пут безуспешно покушао да отме возило у Трећој улици, пре него што је украо аутомобил особе коју је убио.

Полицајци у Њу Керолтону у Мериленду, предграђу Вашингтона, јутрос су убили осумњиченог. Још није именован, пренео је Фоx5ДЦ.

Џефри Керол, помоћник шефа полиције Вашингтона, рекао је да је човек имао криминални досије и да је изгледало да је у тренутку напада пролазио кроз психичку кризу.

БОНУС ВИДЕО: