Шокантан видео приказује како се тинејџерка најпре клати, а затим пада у ризорту “Стамп Ели Експресу” на планини Мамот у суботу. Скијаши су се придружили особљу ризорта у држању „мреже за спасавање“ у покушају да ублаже пад девојчице.

Из ризорта је саопштено да тинејџерка није правилно седела на ски-лифту и да је почела „клизи“ са столице, али је инцидент изазвао бес међу скијашима који су оптужили оператере жичаре да су били немарни.

- Мој отац и пријатељ су видели девојчицу како клизи и одмах су почели да вичу да зауставе жичару, али је оператеру требало скоро минут и тада се она већ налазила на висини просечне троспратнице. Оператор лифта је потпуно крив - рекао је рођак двојице мушкараца који су били на жичари, објављено је на Инстаграму.

Ризорт на обронцима Сијера Неваде у Калифорнији пун је гостију после велике количине снега која је пала у јануару.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max (@lunar_rock_maxx)

- Гошћа из непознатих разлога није лепо седела и почела је да клизи са столице. Друге особе на жичари су је ухватиле и држале све док оператери нису зауставили лифт. Петоро запослених и осморо гостију одмах су реаговали и поставили мрежу испод девојке. Када је исклизнула из руку људи који су је држали, пала је у мрежу, која је ублажила, али није зауставила пад. Гошћа је превезена у болницу Мамот на прегледе - наводи се у саопштењу ризорта.

Међутим, скијаш који је снимио читав инцидент и био иза несрећне девојке на жичари, за све је окривио одмаралиште и тврди да “спасиоци” уопште нису ухватили девојку.

- Тотално су промашили да ухвате девојку у мрежу након штио су је уверавали да је “све океј”. Чуо сам како причају да ово никада раније нису радили и да нису довољно искусни за овакве ситуације - написао је “лунар_роцк_маxx” на Инстаграму.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО: