АдвокатИ Душка Шарића Радослав Баћовић и Далибор Катанчевић предложили су данас већу Специјалног суда у Београду да се Душку Шарићу, који се предао 4. јануара, укине притвор. Шарић је, подсетимо, оптужен да је био припадник криминалне групе коју је према тврдњама тужилаштва огранизовао из притвора његов рођени брат Дарко Шарић, као и да је био задужен да чува новац и даје га преко оптуженог Александра Бошковића оптуженим полицајцима који су утицали да се дискредитује сведок сарадник Небојша Јоксовић.

Одбрана је предложила и да веће као гаранцију да неће бежати прихвати раније понуђено јемству у некретнини вредној 800.000 евра, али и да му ако је неопходно, одреди додатну блажу меру. Адвокат Далибор Катанчевић, који такође брани Душка Шарића такође је предложио да он буде пуштен да се брани са слободе.

"Шарићу је одређен притвор и није наведен разлог шта је то што би могао да предузме да би у кратком временском периоду поновио кривично дело. Он није осуђиван, нити осумњичен у било ком другом поступку. Душко Шарић је, треба напоменути, добровољно сам дошао да му се суди, објаснио је због чега није могао да дође раније", рекао је адвокат Радослав Баћовић.

"Душко Шарић, да се не презива Шарић не би био у притвору, не постоје околности које указују да би у кратком временском периоду починио кривично дело. Што се тиче опасности од бекства, човек је дошао рекао "ту сам, питајте шта треба", при том је понуђено велико јемство", додао је Катанчевић и додао да ако судско веће сматра да уз јемство треба и да се изрекне мера забране напуштања боравишта или кућни притвор, односно забрана напуштања стана, одбрана је сагласна.

За говорницу је потом изашао Душко Шарић који је обећао да се неће крити и да ће бити доступан суду уколико га веће пусти из притвора.

"Судија, ја дајем обећање, немам разлог да се кријем или бежим, редовно ћу да се одазивам сваком позиву уколико ме пустите. Живим са супругом и четворо деце", рекао је оптужени Шарић. Адвокат Бојан Јечменица бранилац Милана Вучинића, који се предао истог дана када и Душко Шарић, судском већу је изнео исти предлог, да му буде укинут притвор.

Он је навео и да као гаранцију да ће се редовно одазивати судским позивима нуде јемство у непокретности у којој живи његова породица, у вредности од 300.000 евра. Обећање да се неће скривати, уколико буде пуштен, дао је и Вучинић. Поступајући тужилац успротивио се овим предлозима одбране. Судско веће одбило је предлог да буду пуштени из притвора, али је донело одлуку да се као основ за притвор укине опасност од понављања кривичног дела.

"Тек када то решење буде правоснажно, можемо да одлучујемо о јемству", рекао је судија Зоран Шешић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".