Хрватској музичкој звезди Тонију Цетинском отказан је концерт у Сарајеву који је био заказан поводом четрдесетогодишњице од одржавања Зимских Олимпијских игара.

Ипак, како је открио за хрватске медије, неће се бавити тужбама, иако има основа да тужи Град Сарајево.

- Мислим да организатор има разлоге и елементе за тужбу. Ја се лично нећу бавити градоначелницом ни њеном френдицом инфлуенсерком. Имам паметнијег посла. А Сарајево и ја остајемо у још снажнијој вези него икада раније и једном ћемо то и концертом доказати - рекао је Цетински.

Подсетимо, пре недељу дана је званично отказан концерт Тонија у Сарајеву, а он се огласио овим поводом и открио да му се до сада никада није десило да му неко откаже концерт.

Фото: АТА имагес

 

 

- Изјава поводом отказивања концерта у Сарајеву. Нека сам и ја то доживео... Ето да и мене неко забрани или ти откаже концерт. Сада сам и то доживео. Немам проблем с отказивањем концерта, него још нисмо добили ништа званично. У уговору јасно пише што и како у случају отказивања иде - написао је Тони и додао:

- Сва моја снага и енергија сада су усмерене на концерт који дугујем публици већ дуго а то је Арена Загреб. Концерт ће се одржати на мој рођендан 31. 5. 2024. и на њему смеју присуствовати сви народи и ентитети с ових простора јер наша је девиза само љубав. Овим концертом ћемо моја публика и ја обележити 35 година мог деловања. Улазнице крећу у продају за који дан. За који дан, тачније 29.01. излази и дугоочекивани дует с младим и изврсним певачем Адијем Шошеом. Тако да, ето, све се поклопило да песмом јасно поручимо што мислимо о политици и предрасудама које владају међу народима и усијаним главама на овим нашим, вашим или њиховим балканским просторима. С нагласком на део стихова: 'Није важно где се молиш, по којој светој књизи... Само је важно јеси ли човек или ниси - написао је Тони Цетински у објави на Фејсбуку.

Подсетимо, бројне познате личности, али и анонимни људи побунили су се кад је објављено да ће Тони певати на обележавању годишњице ЗОИ.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Како су навели, немају ништа против њега, али сматрају да треба да пева неко ко је из Босне и Херцеговине.

Након што се у медијима проширила вест о отказивању концерта Тонија Цетинског, огласила се градоначелница Бењамина Карић и поручила да Град Сарајево није уговарао концерт Тонија Цетинског, нити га отказује.

- Град Сарајево нити је уговарао концерт Тонија Цетинског нити га отказује. Свој посао од тренутка преузимања мандата обављам поштено. Свака марка прорачуна Града Сарајева наменски је утрошена и тако ће и остати док сам ја на челу ове институције. Према јавности сам увек отворена и не дозвољавам да се баца љага на било што што радим - поручила је градоначелница.

(24 сата хр)

БОНУС ВИДЕО: