Одважна је, без страха да изађе из конформне зоне, са несвакидашњим хобијима и невероватним животним искуствима, као што је сусрет са НАТО пилотом који је бомбардовао Србију.

Ништа код Сандре није ишло 'школски'. Можда због тога јер није тако зрачила, па ни привлачила. Није прва коју је живот одвео у иностранство из Србије. Али је међу реткима која је отишла на 'Наполеоново острво' и то након што је, како сама каже, срећом добила отказ у Пио фонду. И не зна коју земљу и који град ће у будућности звати својим домом, с обзиром на то да јој је супруг војно лице и да његов посао диктира њихово мигрирање. Син Видак, иако је рођен на Корзици, веома је везан за Србију, а Сандра је у разгвору за "Жену.рс" испричала како је после три године везе на даљину одлучила да се придружи свом - данас супругу, тада дечку - на овом француском острву, где заједно живе већ седам година.

- Живот на острву је леп, али зна да буде јако тежак када дођете из једне метрополе у приморски градић, који ван сезоне броји 5.000 људи. Лети је супер, има дешавања и занимљиво је, али зато чим прође сезона и крене зима, крене и депресија и тада обавезно побегнем за Београд на неко време - каже.

Син ме пита зашто не живимо у Србији

Сандрин син првенац по имену Видак рођен је у граду Бастиа и, како истиче, у његовом случају баш важи да је "име знак". Четворогидшњи Видак је пун радости и живота и јако воли Србију.

- Скоро ми је рекао: "Мама, зашто ми не живимо у Србији?" Он и на Корзици ужива јер ту је један тотално другачији живот, окружени смо природом, морем и планинама и живимо, може се рећи, "сеоски" начин живота у контакту са природом, без играоница (јер их овде нема) и без малих екрана - јер је напољу много лепше. Лети смо после школе/посла сваки дан на плажи и на чамцу, што је за једно дете и одрастање право богатство. У Србији ужива са родбином - прича Сандра.

У очима НАТО пилота видела стид

На Корзици ради сезонски посао у рент а цар агенцији на аеродрому и управо је ту имала сусрет који јој се снажно урезао у памћење и пробудио најтежа сећања - на бомбардовање, страдања, страхове и сирене. У њену агенцију дошао је пилот борбеног авиона који је 1999. године бомбардовао Србију.

Фото: ЕПА/Д.Миловановић

 

- Дошао је човек у агенцију да изнајми ауто и због акцента ме је питао одакле сам. Када сам му одговорила, рекао је да је био у Србији, али не баш лепим поводом. Неки осећај у мени ми је сигнализирао зашто је био и да је повод сигурно био рат: Због тога сам га питала када је био, а он је одговорио: "Деведесетих година". Нешто у мени се сломило када сам схватила да испред мене стоји човек који нас је бомбардовао, јер сам се сетила свега кроз шта смо прошли. Ја сам тада била дете од 6 година, али се одлично свега сећам јер сам у том периоду живела у Батајници - присећа се тог тешког сусрета Сандра.

Иако је у тренутку помислила да неће успети да заврши започети посао и размишљала да позове колегиницу, успела је да се 'пресабере' и настави.

- Све време разговора тај старији човек је избегавао да ме погледа у очи а ја сам у њега гледала буквално забезекнуто јер нисам могла да верујем са киме разговарам. У његовим очима сам видела стид и само ми је рекао да је то његово једино путовање и посета једној земљи због које се и дан данас каје.

Стрељаштво као омиљени хоби

Труди се да се окреће лепим стварима у животу, а њен хоби јој свакако помаже да се барем на кратко удаљи од свакодневних брига и обавеза.

- Имам неколико хобија, али издвојила бих стрељаштво. Обожавам да одем у стрељану и пробам нове пиштоље. Нисам фан дугих цеви. То је мојих "пет минута" једном недељно када ставим антифоне и не мислим ни о чему сем о мети. Волим и да тренирам, ван сезоне сам најредовнија у теретани - открива.

ТикТок је свакако међу активностима за разоноду и опуштање, али некад баш оно што крене из забаве прерасте у посао. Иако Сандра и даље ову платформу доживљава као место где може да покаже своју кративност, демонстрира свој ненаметљив хумор, дошло је и до неколико сарадњи. А један од најпопуларнијих видеа, који броји преко милион прегледа и има прегшт коментара, јесте онај у ком показује како изгледа 'просечан дан добро удате жене'.

- Неки људи га нису одгледали до краја, па су пожурили да ми кажу ружне речи. Видео сам снимила из зезања тако што сам спојила више видеа, које сам месец дана уназд снимила, и спојила их у један тако да изгледа као да је то један мој дан. Све што се види јесте истина и мој живот, али не у једном дану. Видео је мало и пародија на неке инфлуенсерке које покушавају да свој живот представе савршеним (иако знамо да то не постоји), а мало је и шала на конто тога шта би био један савршен дан. Наравно, већина људи је схватила поенту и насмејала се, а има и оних коју се се, очигледно, нашли прозваним и увређеним, па су узвратили увредама.

"Ја сам супер удата жена"

Нисмо могли да је питамо да ли она сматра за себе да је 'добро удата жена'?

- За себе сматрам да сам, не добро, већ супер удата зена, јер имам леп брак и мужа са којим се супер слажем. Лепо живимо, улепшавамо дане једно другом, шалимо се и по питању свега се договарамо - истиче Сандра.

Француски језик је научила, волела би да покрене приватни посао, добије још једно дете, а све остало може и да настави да се одвија тренутним темпом - нема ништа против. Планира и да једног дана са породицом живи на релацији Француска-Србија јер у обе земље имају нешто што их веже.

(Жена Блиц)

БОНУС ВИДЕО: