Андреј из Хрватске, који је на лето преко програма "Work and travel" отишао за Америку, на свом Тикток профилу објаснио је да се шокирао када му је пет месеци након прегледа у америчкој болници стигао папрено високи рачун.

- Људи моји, дошао ми рачун из америчке болнице, пет месеци након што сам обавио преглед тамо. Знате колико је рачун? 2.500 долара! Ја кад сам то видео... 2.500 долара за преглед грла! Мислећи да сам имао упалу грла јер сам два дана имао температуру од 40 степени, отишао сам код доктора, јер смо ми као студенти на програму "Work and travel" осигурани.

- Ја отишао тамо, прво питао да ли морам шта да платим. А они док нису проверили осигурање нису хтели ни да ми дозволе преглед. Када су прелистали све и видели да осигурање покрива преглед, прегледали су ме. Још сам ја два пута пре прегледа питао да ли су сигурни да покрива.

- И мени сад рачун, пет месеци након прегледа, стиже са овим износом... Али добра ствар је што је осигурање покрило негде око 2.000 долара, и сад ја дугујем остатак. Значи 500 долара. И сад шта а да радим? Да л' да платим или не. Страх ме ако не платим, а будем ишао опет у Америку, можда ће негде писати да сам дужан. Шта да радим? Ма нема шансе толико да платим! - пожалио се он на крају свог излагања.

Многи су га у коментарима посаветовали да обавезно плати - посебно јер постоји могућност да свој дуг исплати у ратама, док је другима ипак пошло за руком да и поред сличних дугова, у Америку уђу без проблема.

БОНУС ВИДЕО: