Једном приликом док су били на терену, пробудила се и грешком отишла у колегину собу, а дешавало јој се да у кући оде до тоалета и остане тамо док је неко од укућана не пробуди. 

Водитељка је описала како изгледају момети месечарења, али је рекла и од чега страхује. 

- Месечарење је проблем са којим се сусрећем од своје дванаесте године. Нико не зна како је то кренуло. О томе никада нисам разговарала ни са психијатрима, ни са пријатељима који се тиме баве. Имам утисак да ће моја ћерка кренути мојим стопама јер је већ као мала почела са тим да се ујутру подигне из кревета, гледа лево-десно, некада нешто и каже и врати се у кревет - рекла је Тамара, па додала:

- Имала сам периоде у свом животу када сам месечарила. Први пут се десило то са 12 година и трајало је неко време. Углавном кажу да то изазива стрес и мени се то интензивније дешавало када сам била под већим стресом и притиском. Тада то траје неколико дана - рекла је водитељка и истакла да од супруга добија највећу подршку. 

Фото: АТА имагес

 

Додала је како су јој раније отац и мајка помагали:

- Постоји неколико врста месечарења, а ја никада нисам била месечар који излази из објекта у ком се налази чега се ја врло плашим. Мени се деси да се дезоријентишем што је врло смешно, углавном забагујем. Током ноћи се мени иде у тоалет, али ако су врата затворена, ја останем испред. Ако се неко од укућана пробуди, схвати да ја хоћу да идем у тоалет, отвори ми врата. То су некада били мој отац и мајка, а сада је супруг. Углавном, сачекају ме да завршим нужду и врате ме у кревет. Дешавало ми се да устанем из кревета и одем у ћошак, или ударим у зид и ту останем. Дешавало ми се и да пронађем пут до тоалета, али се не вратим из њега.

Како каже, помоћ од стручних лица до сада није потражила: 

- Уплашила сам се неколико пута да ћу ћерку повредити на неки начин док месечарим. Може да ми се деси да је узмем и одведем негде и то ме страшно плаши. Ја се никада нисам лечила од тога, али сам скоро чула да би људи који пате од месечарења требало да сниме главу јер то у неком случају може бити стање пред епилепсију. Оно што је стварно најинтересантније јесте да се ја ујутру стварно ничега не сећам.

Фото: АТА имагес

 

Током снимања емисије, догодило јој се да је преспавала код колеге у соби, због месечарења. Супруг није могао да је нађе:

- На недељном нивоу мењамо хотеле и стварно се дешава да у неком тренутку не знам у ком се граду или хотелу налазим, како су распоређене просторије и слично. Конкретно у једном хотелу је ходник био врло узак и собе у којима смо били смештени биле су идентичне. Када сам изашла из тоалета током месечарења, уместо у своју собу ушла сам у собу код тонца. Почела сам да му причам шта све током сутрашњег дана треба да снимимо, а он се престравио јер сам му причала о снимању од пре две године. Када сам му све испричала, легла сам поред њега и заспала - рекла је, па додала:

- Супруг је схватио да ме нема и почео да ме тражи по хотелу. У потрази у се придружио и наш кућни пријатељ који је архитекта и тражили су ме два сата те ноћи. Следећег јутра сам била ужасно бесна на њега јер је заспао пре него ме је нашао. Затим сам се наљутила и на тонца јер ме је пустио да му легнем у кревет - закључила је водитељка.

БОНУС ВИДЕО: