Браћа Џим су 3 недеље после рођења дати на усвајање, а први пут су се срели кад су напунили 39 година.

Те 1940. године, када су усвојени, њихови нови родитељи су и једног и другог, непланирано, назвали Џејмс. Обојица су касније добила надимак Џим. 

Према писању страних медија, обе породице су знале да дете које су усвојили има брата близанца, али нису знале где је ни шта се са другим близанцем догађа. Њихови путеви су се разишли, али њихови животи постали су невероватно слични.

Обојица су имали пса којег су назвали Тој, обојица су била одлична у математици и техничком, док им граматика баш и није ишла. Али то је само почетак. Оба брата женила су се два пута и обојици се прва жена звала Линда. Да ствар буде још занимљивија, оба Џима су касније упознала и оженила жену по имену Бети.

Прича има и наставак. Оба Џима су добила сина и њихови синови су се звали исто - Џејмс Ален. Близанци су били и страствени пушачи, возили су исти аутомобил и имали посао у обезбеђењу - један је био чувар, а други заменик шерифа. Осим тога, редовно су посећивали исту плажу на Флориди.

Браћа свих 39 година нису знала ништа један о другоме. Џим Луис је потом одлучио да пронађе свог брата и, кад су се срели, открили су невероватне детаље.

Њихов случај био је врло занимљив научницима који су настојали да проуче близанце који се изнова сусрећу након што су раздвојени по рођењу. Браћа Џим су потом били део студије на Универзитету у Минесоти која је открила да су њихове историје болести и тестови можданих таласа готово идентични. Такви су били и њихови резултати у тесту личности.

БОНУС ВИДЕО: