Иза себе је оставио шесторо деце и супругу Силвану, која се тешко помирила са овим губитком. Периода после несреће се, како је испричала, сећа у фрагментима, а плакала је ретко.

- Када сам имала времена да своје емоције испроцесуирам, врло сам ретко плакала, а ћерка ми је била као неки детектор. Имали смо ситуацију, пре него што сам их спремала за спавање осетила сам кнедлу у грлу и нагон за плакањем.

- Да не бих плакала пред њом, окренула сам главу јер су ми очи засузиле, а она ми је само узела лице, окренула га ка себи и рекла је л' плачеш. Казала сам да не плачем. Тада ми је рекла: "Немој да плачеш, тата је само умро" - испричала је Силвана у емисији "Сценирање" на телевизији "Курир".

Фото: Јутјуб принтскрин/Блиц/Н. Фифић

 

- Замислите такав моменат једног младог бића. Додуше, они и јесу много ближи тим другим димензијама док су мали, док не уђу у свет одраслих. После тога, када сам је пресвлачила за кревет, са само две и по године поставила ми је питање: "Мама, је л' си ти срећна?"

- Стала сам и размислила шта да кажем детету јер сам се тог тренутка распадала изнутра. Ем ме кренула емоција, ем она са таквим изјавама. Не волим децу да лажем, тада сам јој рекла: "Љубави, врло сам срећна док смо заједно". Иначе, Ела је са татом имала посебан однос, стално му је певала - додала је Луисова удовица.

Фото: Јутјуб принтскрин/Блиц/Н. Фифић

 

Луисов син из првог брака такође се бави музиком. Марко Стојановић Луис, у јавности познат као Марко Лоуис, негује успомену на оца.

- Често спомињемо деда Луиса. Када чује његову песму на радију или телевизији, иако је није чуо до сада, Дима препозна да је то деда Луис. Хвала Богу, увек ће бити уз нас захваљујући његовим песмама које ће вечно живети. Помислим често како би било лепо да је сад ту. Верујем да би био поносан и срећан - рекао је Марко за "Стори".

БОНУС ВИДЕО: