Петковић је после полицијског притвора од 48 сати и саслушања у тужилаштву пуштен на слободу. Према незваничним инфомрацијама, њему је изречена мера забране комуникације и приближавања оштећеном Немањи Бјелици, који ће бити саслушан као сведок у истрази.

- Тужилаштво ће се жалити на одлуку судије за претходни поступак, да Петковићу не буде одређен притвор - речено је кратко за Курир.

Након што је пуштен на слободу, фудбалер се огласио први пут након инцидента на свом Инстаграм профилу усликавши селфи у лифту.

Фото: Инстаграм принтскрин/никола_петковиц

 

- Све јe лаж - кратко је за Спортал прокоментарисао Петковић случај с Бјелицом и најавио опширније саопштење.

Подсетимо, тужилаштво је раније саопштило да је бивши фудбалер у присуству браниоца изнео своју одбрану у којој је негирао наводе кривичне пријаве, након чега је Првом основном суду у Београду стављен предлог да му одреди притвор због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке.

У даљем току доказног поступка ово тужилаштво ће, како се наводи у саопштењу, испитати оштећеног Н.Б., као и друге потенцијалне сведоке очевице, прибавити снимке са сигурносних камера, те ће након извођења свих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања бити донета одлука о даљем поступању.

У саопштењу се наводи да се инцидент догодио 3. фебурара, у тржном центру београдском у дечијој играоници, када је осумњичени вербално напао и са маказама у руци упутио претње оштећеном да ће напасти на његов живот и тело и на живот и тело чланова његове породице.

- Против осумњиченог Н.П. од старне ПС Савски венац поднета је кривична пријава Првом основном јавном тужилаштву у Београду због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности - додаје се у саопштењу и подсећа да је истог дана, тужилаштво Н. П. одредило задржавање у трајању од 48 сати, после ког је спроведен на саслушање у тужилаштво.

 

 

Иначе, инцидент у играоници снимиле су и сигурносне камере, на којима се види како Петковић држи маказе у рукама, али и како прилази стоју Немање Бјелице и обраћа му се док он седи сам.

Ко је Никола Петковић

Петковић је играо у млађим категоријама Рада и Црвене звезде. Сениорски фудбал је почео да игра у Радничком из Пирота одакле прелази у новосадску Војводину. Добре партије у дресу Војводине обезбедиле су му трансфер у турског прволигаша Генчлербирлиги. У овом клубу је током првог дела сезоне 2007/08. одиграо шест првенствених утакмица да би за други део сезоне био позајмљен екипи Хацетепа. У августу 2008. године је позајмљен Црвеној звезди, за коју је током јесењег дела сезоне 2008/09. наступио на 13 првенствених утакмица.

Фото: Н. Скендерија

 

Петковић је у јануару 2009. године отишао на пробу у Ајнтрахт из Франкфурта. Задовољио је челнике клуба па је и потписао уговор са немачким бундеслигашем. Играч Ајнтрахта је био до 2011. године, с тим што је током 2010. године био на позајмици у руском Тому из Томска а током 2011. године на позајмици у Ал Ахлију из Саудијске Арабије. За Ајнтрахт је наступио на девет утакмица у немачкој Бундеслиги.

У августу 2011. Петковић се вратиио у Црвену звезду са којом је потписао уговор на две плус једну годину. Током сезоне 2011/12. је одиграо само 12 утакмица у Суперлиги Србије. Са Црвеном звездом је освојио Куп Србије 2012. године. У јуну 2012. из клуба су му поручили да не рачунају на њега за нову сезону, па је Петковић договорио споразумни раскид уговора. Почеком септембра 2012. је као слободан играч потписао уговор са Хапоелом из Тел Авива. Током јесењег дела сезоне 2012/13. је одиграо осам првенствених сусрета за Хапоел. Након што је Петковић одлучио да опрости дуг Црвеној звезди, добио је позив из клуба да се поново врати. Петковић је у јануару 2013. поново потписао уговор са Звездом, па је тако по трећи пут постао играч београдских црвено-белих. Током пролећног дела сезоне 2012/13. је био стандардан и одиграо је 11 првенствених утакмица.

Фото: Н. Параушић

 

У септембру 2013. године је потписао једногодишњи уговор са екипом Сиднеја. Петковић је у сезони 2013/14. одиграо 28 првенствених утакмица и проглашен је за најбољег играча клуба у сезони. Након успешне сезоне, клуб је одлучио да продужи уговор са њим на још једну сезону. И у другој сезони је био стандардан у екипи Сиднеја и одиграо је 26 првенствених сусрета. У јуну 2015. се вратио у европски фудбал и потписао уговор са белгијским прволигашем Вестерлом. Одиграо је 15 утакмица за Вестерло током јесењег дела сезоне 2015/16,да би у јануару 2016. тражио раскид уговора због приватних разлога.

Током 2016. и 2017. године је играо у кинеској Суперлиги за Јанбиан. У фебруару 2018. се вратио у Србију и прикључио се екипи Земуна. За клуб из Горње Вароши је током пролећног дела сезоне 2017/18. одиграо осам утакмица у Суперлиги Србије Током 2018. је играо и на Тајланду за Полис Теро, да би од 2019. године постао играч кинеског друголигаша Сичуан Лонгфор.

Почетком септембра 2019, Петковић се после 12 година вратио у новосадску Војводину, са којом је потписао двогодишњи уговор. Након једне полусезоне, и само три одиграна првенствена меча, Петковић је раскинуо уговор са Војводином.

 

БОНУС ВИДЕО: