Певачица Илда Шаулић  је већ остварила каријеру, а може се похвалити и да је испуњена и на породичном плану, па ужива у складном браку са супругом Бојаном Вучковићем, с којим има ћерку Ему.

Шабан је иза себе оставио троје деце, Илду, Санелу и Михајла, али једино је Илда, попут оца, кренула музичким стопама. Иако је добро знамо под тим именом, занимљиво је да се она, заправо, зове другачије, а Илда јој је само надимак.

Наиме, певачицино право име гласи Илдуза.

Фото: АТА имагес

 

Име Илдуза је арапског порекла и значи „срећна звезда“, а варијанта је имена Јилдуза. Мало је познато да је Шабанова кћерка добила име по баки Илдузи Демировић, Шабановој мајци, која је и сама могла да се похвали предивним гласом.

- Таленат сам наследио од мајке. Много је лепо певала. Када почне да пева, цели комшилук је слуша. Увек сам се питао одакле је знала шпански. Сећам се да је певала песму “Ла пицо нера”. То је предивна песма. Отац, она и ја се возимо у возу, а она почне да пева. Када стане на средини фургона и почне да пева, колико је само била велика. Гледам је. Као кућа велика, стајала и певала. Рукама је све објашњавала. Никада је нисам питао одакле она ту песму зна - испричао је Шабан Шаулић у емисији “Из профила” на ТВ “Гранд” пре неколико година.

Фото: Ненад Живановић/Ата имагес

 

Како је тада причао, његова мајка је након Другог светског рата добила орден за храброст јер је с 12-13 година „превијала рањене другове“. Шабан је о мајци Илдузи увек говорио с поносом, а није крио да је од ње наследио таленат:

- Сећам се како сам почео да певам песме од Есме Реџепове и направио сам “кркљанац” у кафани. Сви су мислили да Есма пева и улазили су у кафану како би је видели, а онда је уследило разочарење када су угледали мене. Говорили су: "Па то није Есма, то је онај мали Илдин син - причао је певач.

БОНУС ВИДЕО: