Задобио је опекотине трећег степена на 70 одсто тела, а ожиљци који су му прекривали лице и руке учинили су га метом окрутних шала и подсмеха друге деце.

Искуство га је оставило са недостатком самопоуздања што му је представљало проблем у одраслом добу. Али Тери је био одлучан да не дозволи да га страх контролише. Знао је да је најбољи начин да превазиђе свој страх да се суочи са њим, па је одлучио да постане ватрогасац!

Дванаест недеља тренинга биле су најтеже које је Тери икада искусио. Физички захтеви су били исцрпљујући, а емоционални данак суочавања са страхом био је скоро превелик за подношење. Али Тери је одбио да одустане. Гурао се јаче него икада раније, решен да докаже себи да је јачи од свог страха.

Коначно, дошао је дан када се Тери суочио са својом првом правом ватром. Док је облачио своје заштитно одело, осећао је како му срце убрзано лупа у грудима. Сећања на запаљени керозин испунила су му ум и осетио је како у њему расте паника.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UNILAD (@unilad)

 


Међутим када је Тери ушао у запаљену зграду, нешто се промеило у њему. Осећао је смиреност и контролу какав никада раније није искусио. Страх који га је тако дуго спутавао изненада је нестао, а замењен је осећајем сврхе и одлучности.

Тери се борио против пожара свиме што је имао, а када је коначно угашен, изашао је неповређен. Имао је осећај тријумфа какав никада раније није искусио и осећај поноса на себе за који никада није мислио да је могуће.

Од тог дана па надаље, Тери је био други човек. Више се није плашио ватре и више није дозвољавао да га ожиљци прошлости спутавају. Суочио се директно са својим највећим страхом и победио је.

 

 

- Људи би могли да помисле да сам кренуо на обуку да бих победио страх, што је делимично тачно, али мој мотив је био да се више никоме никада не догоди што и мени - рекао је Тери приликом уручивања награде за најбољег ватрогасца у граду.

 

 

Инстаграм објава у којој једна страница пише о Терију привукла је пажњу и једног Теријевог колеге који је био уз овог хероја током једна акције: 

- Стајао сам уз њега када је ушао у ту зграду. Не бих могао да пожелим било кога другог поред себе када се иде у ватру. Верујем му целим својим животом и знам да он верује мени. Добар човек - написао је овај колега. 

Када се на друштвеним мрежама појавила ова вест, Тери се јавио у коментарима и потврдио причу. 

- Ја сам тај тип у, ово је у најмању руку невероватно. Пуно љубави свима вама! - написао је он. 

Фото: Инстаграм принтсркин

 

Његов коментар изазвао је право одушевљење људи на друштвеним мрежама и лајкован је преко 16.600 пута, а људи су имали само речи подршке за овог борца.

Тери је данас у срећном браку и има дете са својом изабраницом.

 

 

БОНУС ВИДЕО: