У Србији ће данас бити претежно сунчано и натпросечно топло време које ће само на северу и северозападу Војводине донети умерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Дуваће јужни и југозападни ветар у појачању, нарочито у планинским пределима Динарског подручја, где се очекују и удари олујне јачине.

Најнижа температура кретаће се од минус два степена до десет степени, а највиша од 16 до 23 степена.

Умерена облачност ће се касније после подне, увече и током ноћи, проширити на целу земљу, тек понегде условљавајући сасвим слабу краткотрајну кишу.

И у Београду данас претежно сунчано и натпросечно топло време са умереним наоблачењем после подне и увече. Дуваће слаб до умерен, јужни и југозападни ветар. Најнижа температура од седам до десет степени а највиша око 22 степена. У току ноћи у појединим деловима града сасвим слаба краткотрајна киша.

За викенд се очекује умерено облачно, натпросечно топло и ветровито време са највишом температуром од 15 до 22 степени Целзијусових. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар, који ће бити најјачи у брдско-планинским пределима југозападне Србије, где се очекују удари олујне јачине.

У недељу ће кошава достизати олујне ударе и на југу Баната и доњем Подунављу. Киша ће за викенд претежно падати на југозападу Србије, повремено се очекује и на северу Војводине, али слабијег интензитета, док ће у остатку земље бити локална и краткотрајна појава, па ће се задржати углавном суво.

Од понедељка до четвртка облачно и постепено хладније са честом појавом кише у свим крајевима. Средином наредне седмице у планинским пределима прелазак кише у снег уз стварање, односно повећање висине снежног покривача. У петак престанак падавина.

Биометеоролошка прогноза за Србију за петак, 9. фебруар 2024: Релативно повољне биометеоролошке прилике погодоваће свим хроничним болесницима и осетљивим особама. Известан опрез се саветује кардиоваскуларним болесницима. Метеоропате могу осетити проблеме са сном и благу главобољу.