Српски кошаркаш Немања Бјелица требало је данас да буде саслушан пред Првим основним судом у Београду, као сведок у поступку који се води против некадашњег фудбалера Црвене звезде Николе Петковића. Бивши дефанзивац црвено-белих осумњичен је за напад на Бјелицу, који данас није дао исказ пред судом - саслушање је отказано због раније заказаних обавеза.

Како преноси "Блиц", пуномоћник српског кошаркаша обавестио тужилаштво да није у могућности да присуствује данашњем испитивању због раније заказаних обавеза, из ког разлога се није појавио ни оштећени. За сада није познато када ће Немања Бјелица бити саслушан због напада који се догодио у дечјој играоници.

Подсећамо, Никола Петковић и Немања Бјелица ушли су у сукоб у играоници, где су пале тешке речи. У једном тренутку се на снимку сигурносних камера види како некадашњи штопер држи у рукама маказе, због чега је он касније приведен и задржан 48 часова. Након давања исказа у понедељак Петковић се неколико пута обратио јавности - што директно, што преко адвоката који га заступају.

Јавности се обратио и Немања Бјелица, али и његов кум Сава Лешић. Бивши саиграч и Немањин најбољи пријатељ укључен је у причу након једне од Петковићевих изјава, у којем је поменуо читаве породице двојице кошаркаша. Том приликом је оптужио Немању Бјелицу да је имао аферу са својом кумом, дугогодишњом супругом Лешића.

Све то последица је сукоба који се догодио у играоници, а за који очевици кажу да је био ужасан. Наводно, Никола Петковић је том приликом псовао Немању Бјелицу, његову жену и децу, а упутио је и претње српском кошаркашу. Медији су пренели како је Петковић Бјелици рекао: "Где си Индијанац, јеб*ћу ти породицу, децу, жену и тебе. Узећу ти паре и иселити у Пригревицу!", након чега је кошаркаш покушао да смири ситуацију. После ове непријатне сцене, Петковић је наставио да прети њему и његовој деци, узевши чак и маказе у руке: "Сад ћу да те избодем, п**ко једна! Чекам те на паркингу!".

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".