Иако је блиска са њима, не воли кад јој пишу и спомињу да је део естраде, па се побунила јер су је ставили у исти кош са певачицама.

- Па, ја сам једна школована жена, не могу да се мере глумци и естрада! - рекла је отресито Лидија.

- По мом мишљењу, естрада су само певачи. Ја сам глумица, тако да имам друге системе вредности! - додала је она била за "Републику" у свом стилу.

Лидија је позната по улогама у "Жикиној династији", "Бољем животу" и "Игри судбине", а не крије да је због предрасуда деценијама доживљавала велике неправде.

- Почеци су ми били најтежи, желела сам да се докажем. У свом првом интервјуу сам рекла: "Ја сам глумица са мозгом", то ми је било тешко да докажем - казала је Лидија Вукићевић недавно за "Ало", па наставила:

Фото: Репринт Сабор

 

- Људи су ме доживљавали као згодну, коврџаву црнку, а ја нисам желела да ме оцењују по изгледу и да ме оспоравају. Желела сам да стекнем поштовање и најважније ми је што сам то успела.

Због својих поступака често је наилазила на неразумевање околине.

- Била сам доста бунтовна и често кажњавана. Улазила сам у сукобе са редитељима када год би постојао неки услов за улогу - закључила је том приликом.

Лидија је, подсетимо, после завршене гимназије, уписала два факултета у исто време, јер ју је интересовала клиничка психологија, а желела је да буде и глумица. Од психологије је одустала, а ФДУ је завршила.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Курир)