Тело је пронађено данас око 12 сати у породичној кући у Лукавици.

Стојанка Шаровић својевремено је радила у Скупштини града Источно Сарајево и Централној банци. Тренутно се налазила на позицији руководиоца Сектора за финансије у Заједничкој служби Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ.

Њен супруг, Мирко Шаровић је српски политичар и правник. Бивши је председник Републике Српске, председник Српске демократске странке (СДС) и министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Босне и Херцеговине.

У политику је ушао још пре рата, као секретар општине Ново Сарајево. У једном мандату био је председник Извршног одбора и градоначелник Источног Сарајева. У два мандата био је народни посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Као четврти председник Републике Српске је 5. марта 2001. године у Бањалуци заједно са председником Савезне Републике Југославије Војиславом Коштуницом потписао историјски Споразум о специјалним паралелним везама СРЈ и Републике Српске.

Током 2002-2003. био је на функцији српског члана Председништва Босне и Херцеговине на коју је дао оставку.

У Савету министара БиХ од фебруара 2012. био је министар спољне трговине и економских односа.

Крајем јуна 2019. године изабран је за председника Српске демократске странке (СДС), на чијем челу је био до новембра 2022. године.

СОС телефон за помоћ

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

(АТВ)

БОНУС ВИДЕО: