- Замолила сам колеге да преброје. То је компликован и тежак посао јер треба узети све језике, све изворе на којима је објављено. Уверавам вас да је та цифра око милијарду. Никада у историји новинарства није било оваквог интервјуа, то је чињеница. Ово је најуспешнији, најзначајнији, историјски, медијски догађај у историји човечанства. Ако узмемо новинарство, наравно - рекла је Симоњанова.

Путинов интервју Такеру Карлсону објављен је у ноћи 9. фебруара. Значајан део двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу и односима Русије са Сједињеним Државама, НАТО-ом и Западом уопште.

Фото: Профимедиа

 

Карлсон открио детаље

Амерички новинар Такер Карлсон објавио је снимак из Кремља након интервјуа са руским председником у коме је открио да је Владимир Путин каснио неколико сати.

- Путин је каснио неколико сати. То је његова навика очигледно. Свако ко сарађује са њим се смејао. Рекли су ми: "Он увек касни" - рекао је Карлсон у снимку објављеном на ТикТоку.

 

@tuckercarlsonnetwork

Tune in to watch Tucker’s post-interview thoughts on TuckerCarlson.com. Full reaction video in bio. ♬ original sound - Tucker Carlson Network

 

Он је навео да ће му вероватно требати годину дана да схвати "шта се десило".

- Путин није неко ко даје много интервјуа. Заправо, ниједан, већ четири године. Није добар у објашњавању себе. Паметан је, то се не доводи у питање - рекао је Карслон.

Хилари Клинтов вређала новинара

Бивша државни секретар САД Хилари Клинтон извређала је америчког новинара Такера Карлсона јер је интервјуисао руског председника Владимира Путина.

Она је рекла да је Карлсон "користан идиот".

- Он је као штене. Знате, некако, након што је отпуштен из толико медија у САД, не бих се изненадила да је добио уговор са неком руском медијском кућом, јер је користан идиот. Али ово је такође знак да у овој земљи сада постоје људи који су пета колона Владимира Путина. Зашто? Не знам. Зашто неки републиканци улазе у то? Зашто неки Американци верују Путину? Зашто Трамп има више поверења у Путина него у 11 наших обавештајних агенција? - у даху је изјавила Хилари Клинтон.

 

 

Огласили се Кадиров и Захарова

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров назвао је реакцију обичних Американаца на интервју руског председника Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону шокантном, јер су за већину њих једноставне истине на тему Специјалне војне операције биле право откровење.

Он је додао да му је жао западног аудиторијума који је постао талац својих псеудолибералних и псеудослободних медија.

Кадиров је на свом Телеграм каналу интервју окарактерисао као интересантан и Путина назвао „најбољим председником на свету“.

Он је такође скренуо пажњу на хистерију у западним медијима након објављивања интервјуа, који су „годинама клеветали Путинов лик и аудиторијуму пласирали прозападне либерално-демократске лажи“.

- Истовремено, Бела кућа је сама себе дотукла хитним туробним обраћањем председника, које је прошло у малодушној атмосфери уобичајеној за Бајдена. То је ситуација када је за њих било боље да су ћутали - закључио је Кадиров.

Фото: Профимедиа

 

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је након Путиновог интервјуа Карлсону да је Кремљ последњих дана од највећих светских медија добио неколико десетина захтева за интервју са руским председником.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије кратко је одговорила на негативне коментаре британског премијера и немачког канцелара о интервјуу Путина

Коментари немачког канцелара Олафа Шолца и британског премијера Ришија Сунака на интервју руског председника Владимира Путина само показују колико су ови политичари зависни од Вашингтона, прокоментарисала је за "Комсомољску правду" портпаролка Министарство спољних послова Русије Марија Захарова.

- Шолц није послушао наредбу САД да не гледа интервју - рекла је она, алудирајући на коментар Беле куће да не треба гледати интервју Путина, и додала да "уколико (Шолц) чешће буде кршио инструкције Беле куће, онда ће, можда, извући Немачку из кризе".

Немачки канцелар је, иначе, јуче изјавио да је Путин у интервјуу изнео "много лажи о историји овог рата" и окарактерисао цео интервју као апсурдан.

Фото: ЕПА

 

Захарова, такође, није остала дужна ни британском премијеру Ришију Сунаку, који је данас поручио да му је драго што је Велика Британија од старта подржавала Кијев.

Захарова је на ово кратко одговорила да се британски премијери последњих година не брину о себи и својој земљи, већ да само покорно извршавају вољу Вашингтона. 

Цео Такеров интервју са Путином погледајте кликом ОВДЕ.

(РТ Балкан, Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: