Лисице на руке стављене су му крајем децембра прошле године и од тада се налази у притвору. На терет му је стављено да је учинио продужено кривично дело силовање, и то у периоду од априла до 21. децембра 2023. године, у породичној кући својих родитеља, као и у својој породичној кући.

У списима против Б.Х. је наведено да је употребом силе и претњом своју кћерку, принудио на обљубу и са обљубом изједначен чин на начин што је у породичној кући својих родитеља, у више наврата, свакодневно, говорио кћерки да морају да имају односе јер га подсећа на његову покојну супругу, а њену мајку.

Окривљени се терети да је ноћима долазио у собу код кћерке и наговарао је да имају односе, притом је додирујући, а када је она то одбила, почео је да је удара и да јој ограничава кретање и комуникацију с другим особама.

Осумњичени се налази у истражном затвору од краја децембра, а након истека једномесечног притвора, Виши суд у Подгорици продужио му је боравак иза решетака за још два месеца. На ту одлуку жалио се бранилац окривљеног. Апелациони суд одбацио је жалбу као неосновану. Утврдили су да постоји законски основ да ухапшени буде у притвору због опасности од бекства, утицаја на сведоке и опасности да ће, уколико се нађе на слободи, поновити или довршити дело за које се терети.

Како тврде из тужилаштва, када су се вратили кући, наставио да злоставља кћерку, тражећи јој да наставе да имају односе, а да би је на то приморао, наводно ју је чак затварао у кући.

Све ове наводе, пише у списима предмета, на саслушању је изнела злостављана девојка. Испричала је да је злостављање почело после смрти њене мајке и да су прво отишли код бабе, где ју је отац приморавао да имају односе. Када му је говорила да то не жели да ради, како тврди, отац ју је тукао, затварао је у кући и бранио да разговара са другим особама. Навела је да се то наставило и кад су се вратили њиховој кући.

Девојка је навела да је отац с посла кући долазио углавном пијан, након чега је долазило до свађе. Како је казала, пошто је брату испричала шта се дешава, он је, како би је заштитио, прешао да спава са њом у соби.

У списима предмета нашли су се и налази психолога и медицинског особља које је радило на опоравку девојке. Они су сведочили о њеном лошем стању. Како су оценили, дијагностификовани су симптоми који показују да је високотрауматизована и да је жртва се*суалног насиља.

(Дан)

БОНУС ВИДЕО: