Током једног интервјуа, Далај Лама је упитан шта га највише изненађује на овом свету и шта је суштина живота. Његов одговор ће вас натерати да станете и размислите о путу на којем се налазите...

Јутро је део дана у којем је потребно да себе испунимо позитивном енергијом, саосећањем, љубављу, емпатијпом, срећом... Како вам започне јутро, такав може бити цео дан.

Фото: Профимедиа

 

Уколико желите да вам се шансе појављују, врата отварају, да имате успеха, потребно је да ујутру себи поставите јасан план и освестите шта је оно што је најважније.

Када опуштени, радости и испуњени новом енергијом кренете у нови дан, он постаје један предиван тренутак живота који доживљавате као дар и прихватате као благослов.

Како започети срећно јутро - Далај Лама истиче да треба да изговорите следеће реченице:

"Ујутру када се пробудите, започните дан овим мислима: "Данас сам захвалан, - пробудио сам се. Жив сам, имам овај људски живот, и нец́у га трошити. Сву енергију усмеравам на развој, да отворим своје срце другима И да напредујем за добробит свих. Ја ц́у гајити добре мисли за друге. Нец́у се љутити, нити мислити лоше о њима. Дац́у све од себе да помогнем другима."

Кроз ове речи јачате емпатију, дух заједништва, али вежбате и захвалност што сте ту, што се баш вама ова прилика нуди. Захвалан човек је срећан човек, онај који расте - будите и ви тај извор доброте и радости, увек вреди!