Како сазнаје Блиц, овај корак је уследио како би се утврдило да ли је журка била организована клупски или у приватној режији, односно како је таква количина алкохола служена малолетним особама.

- Иначе, како се сумња да су отроване особе користиле и шпиритус, надлежни ће утврдити да ли је тачно како је то деци омогућено - каже извор "Блица" и додаје да ће након тога тужилаштво донети одлуку о покретању истраге и за које кривично дело.

 

 

Паралелно са тим, Више јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет ради утврђивања свих околности овог случаја.

Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић је наложио да се идентификују одговорни и да се у сарадњи са полицијом прикупе потребна обавештења, након чега ће бити донета одлука о квалификацији кривичног дела и процесуирању учинилаца.

Огласили се из клуба

Овим поводом управо су се огласили и из клуба "Синнер":

"Клуб Синнер је током синоћне вечери био изнајмљен за приватну прославу. Управа клуба нема везе са синоћњим догађајима. Овим путем изражавамо жаљење и бригу због нежељених догађаја", наводи се у објави на Инстаграму.

Како је "Блиц" писао, чак 12 деце у тешком алкохолисаном стању до чак 2,8 промила алкохола у крви примљено је синоћ на ВМА.

"Они су били у тешком алкохолисаном стању до чак 2,8 промила алкохола. То је озбиљно стање. Забрињава чињеница да малолетна лица долазе у тако тешком стању", рекао је Иван Лековић, доктор Хитне помоћи ВМА.

Објављен је и снимак испред клуба "Синнер" где је дошло до овог инцидента, а на снимку се виде јаке полицијске снаге, као и возила Хитне помоћи.

- Двадесетшест особа од којих су 12 била деца млађа од 15 година на журци су се отровала шпиритусом у познатом београдском клубу. Целу ноћ су провели на ВМА, а у крви пронађен је висок проценат етанола - наводи се на Инстаграм страници мој_бео_град_.

Слике на којима се виде јаке полицијске снаге, хитна помоћ и унезверена деца која у великом броју стоје испред ноћног клуба "Синнер" шире се друштвеним мрежама, а више о томе прочитајте овде.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".