Прва серија из едиције Телевиса пресента која је залудела свет код нас била је преведена као “Дивља ружа”. Многима је, ипак, био милији оригинални назив - “Роса салвахе”.

Снимана је 1987. и 1988, а код нас је, сећају се многи, била емитована средином деведесетих на Трећем каналу.

У главној улози нашла се Вероника Кастро, угледна мексичка глумица, која је имала 35 година и завидну каријеру када су је ангажовали за ову теленовелу.

Рођена је 1952. у Сиудад Мексику, а прву улогу остварила је као тинејџерка. Онда је стигла прва сапуница, “И богати плачу”, која је, веровали или не, почела да се снима још 1979. године.

Вероника може да се похвали богатом радном биографијом. Осим теленовела, успешно је наступала на даскама које живот значе, снимила неколико десетина филмова, глумила и у иностраним продукцијама, од Аргентине до Италије.

Они који нису пратили њену каријеру можда ће се изненадити кад чују да је Вероника изузетно популарна и као певачица и да има више од 25 соло албума.

Иако је од хит серије прошло више од три и по деценије, Роса Салвахе очигледно јој је утрла пут до највећих звезда.

Вероника има и завидну армију фанова на Инстаграму – више од 1,1 милион.

Већ времешна дама, која има 71 годину, поносна је мајка два сина, Михаела и Кристијана, а ако је веровати њеним објавама – они су јој највећа љубав.

Страсни љубитељи латино сапуница сигурно се добро сећају “Дивље руже”, а да ли бисте је данас препознали?

(Халломагазин)

БОНУС ВИДЕО: