Када је крајем осамдесетих година прошлог века почело премијерно емитовање серије "Бољи живот", свака нова епизода обарала је рекорде гледаности.

Причу о породици Попадић, просечној југословенској породици са свакодневним проблемима пратили су милиони гледалаца, а када је емитована последња епизода, многима је било жао што се тако квалитетна серија завршила.

Фото: Данило Цветановић

 

 

Од тада па до 2009. године, серија је репризирана четири пута, и сваки пут се издвајала у програмској шеми рекордном гледаношћу.

Због тога је тадашњи директор РТС-а Александар Тијанић предложио Синиши Павићу, аутору серије, да напише нових 100 епизода, које би пратиле животе главних глумаца двадесет година касније.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

 

Наводно је идеја била да се сними прича о томе шта се дешава са јунацима серије у актуелном времену, као и да се у серији појаве Бобин син, а Гигин унук, Виолетин нови муж и још доста нових ликова. Многи су били одушевљени идејом, али Синиша Павић није био одушевљен.

Фото: В. Данилов

 

 

- Тешко је окупити људе око било чега, а и не може данас да се прави “Бољи живот”. Лепо је што су сви Попадићи заједно прославили тај јубилеј. Они јесу главни актери приче, али много је других, сјајних глумаца који су обележили ту серију, а нису више живи. Када се ради тако велика прича, ниједна улога није мала. Уколико бисмо саставили све што је Бата Живојиновић одиграо као Мацола, добили бисмо три играна филма. Био је ту и Михајло Виторовић, Данило Лазовић, Радмила Савићевић, Милош Жутић, па Душан Почек, коме је хипохондар Јездимир Ускоковић била животна улога. Не може се рећи да су то епизодне улоге, велике су биле и по обиму и сјајно су одигране, објаснио је Синиша Павић једном приликом,

(Лепа и Срећна)

БОНУС ВИДЕО: