Жена у својим седамдесетим годинама је спавала поред трулог леша свог брата у кући у богатом предграђу Џилонга, југозападно од Мелбурна.

Просечна цена куће у насељу Њутаун тренутно је 1,1 милион долара. Полиција је 29. децембра 2022. године отишла да провери стање њеног брата, али када су стигли у кућу, наишли су на застрашујући призор – леш човека и кућу пуну пацова и смећа.

Да би дошли до тела, форензичари су морали да газе кроз ђубре од пода до плафона, пацове, мртве опосуме и људски измет у заштитним оделима. Власти процењују да је жена поред леша спавала између две и пет година.

"Како неко може да живи са лешом пет година, а да то нико не сазна? Живели смо поред куће ужаса", рекла је комшиница Никол Стратон, а преноси Дејли мејл.

„Смрад је постојао, али смо мислили да је од смећа“

Наиме, комшије су се годинама жалиле локалним властима на смрад који долази из куће, али ништа није предузето. Стратон каже да су комшије мислиле да непријатан мирис долази из ђубрета и да је смрад ђубрета вероватно маскирао мирис тела које се распада.

"Постојао је стални смрад, али смо мислили да је ђубре. Ролетне су увек биле спуштене. Надстрешница је била пуна смећа. Могли сте да видите пацове свуда. Било је одвратно", рекао је Стратон.

Полиција је заправо дошла да провери у каквом је стању брат којег нико није видео од 2018. године, а потом је током претреса пронашла његово тело. 

(Индеx.хр/Курир)

БОНУС ВИДЕО: