Како „Новости“ сазнају, велики пољски пожар, који се потпомогнут ветром брзо ширио са околних ораница, стигао је на свега двестотинак метара од аеродромске бензинске пумпе, која је била пуна горива.

Брзом и ефикасном реакцијом одељења за одржавање аеродрома, као и градске ватрогасне јединице, спречена је велика катастрофа, која је могла да има неслућене размере.

Све се догађало у понедељак око поднева. Локализација и гашење пожара, који је био у распону од око пола километра, трајала је четири сата.

Ватрена стихија није ушла на територију Тренинг-центра, али је била алармантно близу. Стигла је до дренажног канала, који је, срећом, недавно био чишћен, па је зауставио даље продирање пламена. Ствар је ублажио и ветар, који је у најкритичнијем моменту почео да дува на другу страну.

Према речима Миолоша Ђокића, руководиоца вршачког Тренинг-центра, ово је већ трећи пољски пожар ове године, који је претио њиховој имовини. Он апелује на пољопривреднике да не пале жетвене остатке, већ да примене одговарајуће агротехничке мере, јер на тај начин штите и своје земљиште и туђу имовину и животе.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".