Девојчица, стара 8 година је идентификована као Оксана Малаја коју су родитељи напустили пет година раније. Она се сакрила у локалној одгајивачници и следеће године је провела са својим четвороножним пријатељима.

- Мама је имала превише деце, нисмо имали довољно кревета. Тако сам завршила међу псима и живела с њима - објаснила је Малаја у емисији “60 Minutes Australia”.

Оксана се брзо спријатељима са луталицама, прихватила је њихов начин кретања, изражавања и храњења. Она је открила да је јела сирово месо, претурала по контејнерима, ходала на рукама и ногама, лизала своју кожу, преноси Њујорк Пост.

Пси нису дозволили полицајцима да је одведу, па су им надлежни на крају дали гомилу хране, и тако их одвратили.

Социјална служба је сместила Оксану у дом за децу са менталним потешкоћама. Прошла је године терапије и едукације како би решила проблеме с понашањем. Временом је научила да потисне “псеће понашање”, говори течно и разумљиво.

Оксана је искористила медијску пажњу да би изнова привукла родитеље.

- Тако очајнички желим да их видим сопственим очима, јер ми је речено да немам оца и мајку - рекла је она.

Сусрет је уприличен 2006, али није у потпуности излечио њене трауме.

- Када се осећам усамљено, схватим да пузим на све четири. Зато што немам никога, проводим време са псима, идем у шетње и радим шта год желим - рекла је Оксана.

Дала је и интервју националној украјинској телевизији, где је истакла да жели да је третирају као нормално људско биће и да је увређена када је називају “псећа девојка”.

БОНУС ВИДЕО: