Један од најуспешнијих младих глумаца из Босне, Дино Бајровић, улази полако на велика врата српске кинематографије. Гледаћемо га ускоро као Сретка Калинића у серији "Сабља", а одиграо је већ жестоког момка Зокија у филму "Недеља". Иако је на кастинг дошао за улогу Џеја, срећа је хтела да одигра још једног жестоког момка.

- Серија "Сабља" је дивна. Једва чекам да крене емитовање и да видим како ће прича да се заврши. Срећан сам што сам на снимању упознао неке нове људе - прича у интервјуу за "Курир".

Добили сте две улоге у Србији и оба лика су жестоки момци... Да ли су за то криви редитељи?

- Мислим да је то до мог лица јер на прву свима делујем као грубијан (смех). Мислим да суштински то нисам, али ми је увек изазов да играм негативца. Ево, сад сам имао два различита негативца, али сам уживао у томе. Уживам у свом послу генерално. Трудио сам се да нађем разлику између њих двојице како их не би одиграо у истом маниру.

Шта вам је био највећи изазов код Сретка Калинића?

Фото: АТА имагес

 

 

- Говор и дијалекат. Трудио сам се да га скинем. Слушао сам људе из Србије и интервјуе да би ми тај дијалект ушао у ухо. И онда сам на снимању замолио колеге у случају да нешто промашим да ме исправе. Десило ми се да погрешим два или три пута. За сваку улогу се спремам јако детаљно, тако да је и овде претходила детаљна анализа. Имао сам срећу да сам доста пре снимања знао шта ми је улога, па сам имао времена да се спремам.

Колико је вама блиска тема "Сабље"?

- Знао сам да је то један период веома битан за Србију и наравно да сам чуо за Зорана Ђинђића. Пре овог искуства нисам имао прилике да играм у овако великој серији.

Многи глумци су по уговору морали да крију да играју у "Сабљи", а део поделе је и ваш отац Изудин Бајровић, који игра Јовицу Станишића. Да ли сте то крили један од другог?

- (Смех) Знали смо да играмо обојица у серији. Сада често разговарамо о нашем послу, али не као отац и син, већ као колеге.

Гледамо вас и у филму "Недеља". Да ли сте изненађени успехом?

- Нисам. На снимању се осетила та дивна енергија и атмосфера. Знао сам да ће филм доживети велики успех.

Хоћемо ли вас више видети у серији?

- Однос Зокија и Нине тамо ће бити појашњен. Много је сложенији него у филму. Наши ликови имају лепу линију приче и добили су прилику да се развију.

Да ли је тачно да сте радили кастинг за улогу Џеја?

- Јесам. Прво сам дошао да радим кастинг за улогу Џеја и свидео сам се екипи. Ипак, због мог изгледа наставили су да га траже даље, а ја сам добио прилику да играм Зокија. Стварно сам захвалан и срећан што радим на таквом пројекту.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: