На суђењу би данас требало да наставе сведочења оштећени, а подсетимо до сада су своје исказе дали чланови породица Божовић, Чикић, Мартиновић, Аћимовић, Влаховићи, Кобиљски, Анђелковић, Асовић и Негић.

Данас би требало да буде саслушана Миланка Негић, а потом и браћа и сестре убијене деце, који су већином малолетни. По одлуци суда тај део суђења биће затворен за јавност.

Када буду завршена саслушања оштећених, односно чланови породица убијне деце, требало би да будус аслушани и Кецановићи, отац Вкладимир који је од маја у притвору и мајка Милајна која је на слободи, а за сада није познато да ли ће и Коста који је такође тужен давати изјаву.

Подсетимо тужбу против Кецмановића поднело је укупно 27 тужитеља, односно чланова породица жртава масакра.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка донеће одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Иначе против породице Кецмановић води се још један парнични поступак који је покренула породица Дукић, а недавно је тужбу поднела и наставнице историје Татјана Стевановић коју је Коста тешко ранио.

Такође у Вишем суду у Београду води се и кривични поступак против Костиног оца и мајке, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, дечак учио да пуца.

Подсетимо Коста је у тренутку када је извршио ужасан злочин имао 13 година и није кривично одговоран, а од хапшења се налази у Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину у Београду где се вештачи и налази под сталним надзором лекара.  

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".