То су за Тас саопштиле регионалне изборне комисије.

- На Камчатки ће око 30.000 људи моћи да гласа превремено, рекао је руској агенцији Игор Шамраев, заменик председника регионалне изборне комисије.

Међу њима су гоничи ирваса, радници метеоролошких станица, светионичари и војно особље на удаљеним испоставама.

Више од 120 бирачких места биће отворено за морепловце и рибаре Камчатке, као и посаде подморница које врше борбену службу у водама полуострва и шире.

У Јакутији је превременим гласањем у тешко доступним и удаљеним подручјима планирано да буде обухваћено 12.900 бирача.

Ради безбедности чланова комисије, радници руског Министарства за ванредне ситуације се унапред обавештавају о планираним рутама.

- Првог дана превременог гласања, 25. фебруара, бирачи који се налазе у тешко доступним и удаљеним подручјима у округима Анабар и Хангалас имаће прилику да гласају - рекао је Јевгениј Рјабченко, члан Централне изборне комисије Републике. Сахе (Јакутија).

Међу превременим гласачима су углавном рудари, сменски радници, гоничи ирваса и радници метеоролошких станица.

На Хабаровској територији комуникација са великим бројем удаљених насеља је могућа само ваздушним путем.

Превремено гласање организује се за становнике тешко доступних насеља, сменске раднике, раднике у шумарској и рударској индустрији, раднике метеоролошких станица, грађевинаре на новим објектима.

Како је за Тас саопштила регионална изборна комисија, узимајући у обзир развој региона и нова градилишта на којима људи раде, планиран је број летова на 50 рута.

Раније су извели око 40 летова, сада су се појавиле нове тачке у Тугуро-Чумиканском региону, где је у току изградња луке Елга и Пацифичке железнице. Конкретно, више од 120 бирачких места биц́е отворено за морнаре и рибаре на Камчатки.

Руска Централна изборна комисија (ЦИК) је раније објавила да је званично регистровала за изборе независног кандидата и актуелног шефа државе Владимира Путина и представнике парламентарних партија Леонида Слуцког (ЛДПР), Владислава Даванкова (Нови људи) и Николаја Харитонова (Комунистичка партија Руске Федерације).

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".