Како сазнаје Радио Гораждевац, све се догодило када су ходочасници из централне Србије стигли аутобусом у Призрен и кренули ка Богословији како би присуствовали Литургији. Том приликом је осумњичени у близини паркирао своје возило, најпре окачио заставу ,,УЧК” на предњи део аутобуса а затим кренуо да провоцира и вербално напада ходочаснике. Свештеник, који је такође кренуо на Литургију у Богословију, пришао је да види шта се дешава, упозоравајући ходочаснике да не наседају на провокације и да што пре уђу у Богословију. Том приликом је физички нападнут од стране осумњиченог који је насрнуо на њега, одгурнуо га, савио му руку а затим видевши да полицајац који чува Богословију прилази, побегао је својим возилом. Све се догодило на очиглед ходочасника који су за наш радио препричавали догађај али су желели да остану анонимни.

Потпарол тзв. косовске полиције за регион Призрен потврдио је да је дошло до напада на свештеника, да је осумњичени ухапшен и да му је одређено задржавање од четрдесет и осам часова.

- Данас око девет сати у улици Ремзи Адеми у Призрену, рапортирано је да, док је аутобус врањских регистарских таблица био заустављен, близу аутобуса је дошао поп да узме посетиоце, једна особа је ухватила за руку попа и после тога је побегао са тог места. Полиција је зауставила осумњиченог и њему је одређено задржавање од четрдесет и осам сати. – изјавио је Битићи и наводи да свештеник нема повреде и да није затражио лекарску помоћ.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: