Певач народне музике, Љуба Аличић, често наступа на ромским свадбама и никада није крио да ту има највише бакшиша. Недавно је Љуба испричао да њихов посао уопште није лаган и да често долази и до разних инцидената.

Један од најпознатијих и најтраженијих певача на нашим просторима, Љуба Аличић, увек искрено говори о свему. Он никада није крио да често наступа на разним приватним прославама, али да највише воли када су то весеља која организују Роми.

Фото: В. Данилов

 

Аличић је недавно испричао како је једном дошло до озбиљног инцидента на свадби, а најдебљи крај је извукла његова колегеница Верица Шерифовић.

– Моја прва свадба ромска је била у Италији у Милану. Било је то пре 35 година. Било је ту свашта. Ја сам био једина звезда ту. Једном се десило, ми певамо свадбу кад усред свадбе сазна се да млада није невина. Одједном почну да севају ножеви и виљушке. Сви осакаћени и фајронт. Ја гледам младожењу, а он седи и разбија пивске флаше – испричао је Љуба, преноси 24седам.

Певач је испричао да се хаос догодио првог дана весеља.

– Рекли су нам: "Одмах бежите у хотел, нема више свирке". После три сата долази газда и каже: "Љубо устајте, млада је невина идемо да се веселимо" - испричао је Љуба.

Фото: В. Данилов

 

Аличић је још открио да није упознао певача или певачицу који су одбили позив за ромску свадбу, управо због енормног бакшиша који узму за кратко време.

– Колико је ко плаћен, то не знам. Иначе, најскупља ромска свадба је била једне године у Француској. Била је тада Лепа Брена, Шабан Шаулић, Зорица Брунцлик… Били су сви са естраде. Тад су, додуше, били франци, али кад би се сад превело у евре, цела свадба је била око три милиона евра - каже Аличић који потом истиче да су ромске свадбе на високом нивоу.

Фото: АТА имагес

 

– Ти људи знају да се веселе, дају велики бакшиш. Таквих свадби нема у Србији јер народ више има новца по Италији, Француској, Аустрији. Ја ретко певам свадбе по Србији. Реткост је да буде богата свадба у Србији - испричао је Љуба па открио да је једном приликом умало могао да буде погођен пикслом у главу.

– Могло је једном да се деси да фасујем, али сам избегао. Нису мене гађали, него неког тамо, а оно само пролетело поред мене. Сећам се да су једном Верицу Шерифовић погодили пикслом у лице. Баш јој је било отекло.

(Информер) https://informer.rs/dzet-set/estrada/879675/ljuba-alicic-romska-svadba-veselje