Често се поштено намучимо како бисмо га ољуштили, а да притом не скинемо пола беланцета.
Наравно, чули смо већ гомилу трикова који олакшвају овај посао, али се у пракси испостави да су неделотворни.
Ипак, стручњаци у области гастрономије након неколико тестова дошли су до методе која ће наводно увек упалити! Ствар је једноставна - у воду у којој кувате јаја додајте мало сирћета!
Размера би требало да буде отприлике једна кашика на четири шољице воде, а препорука је да користисти обично бело сирће, никако винско или јабуково.
Са научне стране ово је лако објаснити - сирће може да отопи калцијум-карбонат од ког је сачињена љуска јајета. Тако ће се љуска стањити, а самим тим се и далеко лакше љуштити.
Прочитајте још
Овај тест показао је и да потапање јаја у ледену воду одмах након што су скувана, може да помогне.