Лечић истиче да је страствени кувар, а са својим сином који је такође талентован за кулинарство често се надмеће у спремању сочних специјалитета.

Ипак глумац је веома дисциплинован када је храна у питању, а поделио је и једну успомену која је доста утицала да обилној и калоричној храни каже стоп.

- Сећам са да смо пре играња једне представе моје колеге и ја сели у једну кафану и добро се најели свежег печења. Уживали смо. Али када сам стао на сцену хтео сам да умрем. Храна ми је дошла до грла и једва сам могао да говорим. Од тада сам рекао себи: Пред представу никако обилан оброк! Данас са храном завршавам већ негде око 14х када имам представу. И то настојим да оброк буде лаган.

Фото: АТА имагес

 

Током боравка на Хиландару, глумац је добио савет од монаха којег се једно време веома строго придржавао.

- Сећам се да ми је тај монах препоручио један рецепт којим се тамо монаси лече чак и од карцинома. Рекао ми је да је строги пост најбољи лек за организам. Телу је потребно време да се растерети од варења хране и онда почиње да се бави отровима који се унутар њега налазе и одстрањује их. Једном сам успео да издржим чак 15 дана без воде и у том периоду сам смршао 9 килограма. Све је било у реду, али на крају тог периода поста, када сам био на сцени осетио сам благу вртоглавицу и схватио да не могу баш најбоље да се сетим поступака оном брзином која је у том тренутку потребна.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: