Платформа је пре овога већ забранила дељење приватних информација о другим лицима без њиховог пристанка, што се односило на адресу, локацију, лична документа, приватне информације о контактима, финансијске или медицинске податке. Нова промена је, чини се, још робусније, пише TechCrunch.

Не значи да ће Твитер тражити сагласност од свих појединаца на фотографији или снимку, како би материјал био објављен, али значи да ако особа која је на снимку или слици жели да се материјал скине - Твитер ће га скинути.

''Kada nas obaveste pojedinci prikazani na fotografijama ili slikama, ili njihov ovlašćeni predstavnik, o tome da nisu saglasni da se deli njihov privatni snimak ili slika, mi ćemo ga ukloniti. Ovo nije primenjivo na medije koji se bave javnim ličnostima ili na pojedince, kada mediji sapripadni tvit šire u javnom interesu ili dodaju vrednost javnom diskursu'', пише у саопштењу Твитера.

У случају јавних личности, Твитер је појаснио да и ту може да се уклони материјал уколико је намењен малтретирању некога, у складу са својим постојећим правилима о насилном понашању, према којем је такође забрањено дељење нагих слика и снимака особе без пристанка.

Када се буде одлучивало о склањању садржаја о јавним личностима, биће проверено да ли је информација већ доступна на другим медијима - као што су телевизија и новине.

(Телеграф)