Констракта је на Песми за Евровизију победила 2022. године с песмом “Ин цорпоре сано”, која је постала не само ултимативни хит него су и речи ове песме, као и кореографија са наступа постали део свакодневне комуникације.

Фото: Профимедиа

 

Кад се појавила Констрактина нова песма, под насловом “Ново, боље”и кад је виђена на сцени ПЗЕ, многи су следствено великим очекивањима прионули на компаративну анализу, што је вероватно и природно.

Углавном, акценат је био на томе да то није ништа ново у односу на оно што смо видели и чули 2022. иако је Констракта управо тиранију новог опсервирала у својој песми “Ново, боље”.

Фото: РТС принтскрин

 

Говорила је о томе и у медијима, а на самом наступу овогодишње ПЗЕ на великом екрану иза ње и хора “Индивидуа” је писало. Епизода 2: “Нити ново, нити боље”.

“Ново, боље” је можда чак мало мрачнија од „Ин цорпоре сано“. Иначе, потиче из исте корпе – тема владајућих идеологија и тескоба коју оне доносе. Ова тема је прежвакана милион пута, али и даље актуелна.” казала је Констракта за Данас.

Овако је изгледао њен вечерашњи наступ. 

Њен циљ је пре свега да испромовише своју песму и ово такмичење сматра идеалним као "одскочну даску", те тако не прижељкује своју победу и одлазак у Малмеу.