СУЗАНА Ранковић, сестра Далибора Тодоровића убијеног у масакру у Дубони, на друштвеним мрежама редовно објављује песме у знак сећања на трагично настрадалог брата.

За два месеца навршиће се година откако је помахнитали Урош Б. у селима Дубона и Мало Орашје из аутоматске пушке убио деветоро младих и 14 ранио.

- Рећи ћу вам зашто не волим пролеће.

Зато што тада моје увело је цвеће - овим стиховима почиње последња њена објава која указује да бол за изгубљеним братом не јењава.

 

 

Дан раније, Сузана је написала:

- И тај један дан промени све, промени нас однесе њих.... И после живи, буди срећан, ради, смеј се... Па како??? Зар може после свега тога бити нешто од овога!?... Не, не може... Не, не иде... Неми смо... Убијени и раздвојени...

 

 

- Какав је то свемир? Кад ја осећам немир - пита се Сузана на почетку једне од песама објављених неколико дана раније.

Подсетимо, тог 4. маја, дан након стравичног масакра у школи "Владислав Рибникар", Урош Б. узео је аутоматску пушку, пиштољ, муницију и бомбе и кренуо у крвави поход по селима Мало Орашје, Дубони и Шепшину, у околини Младеновца. Он је убио девет особа, а ранио више од 13 људи.

Психијатријско вештачење показало је да је Урош Б. био потпуно урачунљив у моменту извршења злочина.

Претресом објеката у власништву његове породице пронађен је читав арсенал оружја.

Урошу Б. се на терет ставља тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: