Славна певачица Доли Партон одувек је била позната по свом широком осмеху, али је јавности мање позната чињеница да је један период у својој младости водила борбу са депресијом.

 

 

Цела прича је детаљно испричана у књизи: "Доли о Доли: Интервјуи и сусрети са Доли Партон" која представља приказ о животу певачице из вишедеценијских интервјуа, а у једном она описује како ју је њен пас спречио да изврши самоубиство након што јој љубавник сломио срце.

- Имам стабилан брак, али спавала сам и с другим мушкарцима. Обоје имамо афере о којима међусобно не разговарамо - истиче певачица.

Кроз депресивно раздобље пролазила је 80-их кад је чак размишљала и о самоубиству, а живот је хтела одузети јер ју је оставио љубавник.

 


- Седела сам на спрату у својој спаваћој соби једног поподнева када сам приметила у фиоци ноћног ормарића свој пиштољ који држим због провалника - рекла је она.

Певачица истиче како сматра је пас био тада њен духовни гласник од Бога.

- Дуго сам га гледала... Онда, тек што сам га подигла, погледам са стране и видим да је наш мали пас Попај дотрчао уз степенице.

Доли Партон је додала: - Тап-тап-тап његових шапа ме је вратио у стварност и одједном сам се укочила. Спустила сам пиштољ.

Певачица истиче како сматра је пас био тада њен "духовни гласник од Бога". Иако признаје да сумња да би се тад стварно убила, она напомиње:

- Сада када сам прошла кроз тај ужасан тренутак, сигурно могу да разумем друге људе, чак и неке чврсте попут мене јер бол може да постане толико јак...